Zullen we gelijk kennismaken? Plan een Sweet! call

Website Analyse

Levert jouw website wel leads en klanten op?

Bij Sweet! Digital gaan we dit voor je uitzoeken! We hebben niet alleen de tools, maar ook de jarenlange ervaring om een diepgaande blik op je site te werpen.

Naast de technische snufjes, nemen we ook je content grondig onder de loep. Werkt alles soepeltjes? En spreekt je content je bezoekers wel echt aan?

 

website analyse

Zo verbeter jij jouw website

Het technische deel

Bij Sweet! Digital doen we een technische APK voor je site. Laadsnelheid traag als een slak? Schermen die op mobiel gek doen? Of linkjes die nergens heen gaan? Wij spotten het en geven je een roadmap om je site weer soepel en storingsvrij te laten lopen. 

Duidelijke content

Bij Sweet! Digital duiken we in jouw teksten om te kijken of ze echt raak schieten. Is je boodschap helder? Spreken je teksten je doelgroep aan? Wij analyseren je content en zorgen voor een rapport waarin staat hoe je jouw verhaal nóg duidelijker kunt vertellen. 

Navigatie & Gebruiksgemak

Kunnen bezoekers snel vinden wat ze zoeken? Een vlotte navigatie en duidelijke CTA’s zijn cruciaal, want elke extra klik kan een gemiste kans zijn. Wij duiken in de gebruiksvriendelijkheid van je site en leveren concrete tips om je bezoekers een vloeiende ervaring te bieden. Omdat een gelukkige bezoeker vaker terugkomt.

Website Analyse: Meer dan techniek

Als je met jouw bedrijf online indruk wilt maken, is het cruciaal dat deze écht goed in elkaar zit! Een sterk fundament vormt de basis voor al je online inspanningen en je bezoekers zijn genadeloos… Laadt de website niet? Is er iets niet duidelijk? Tot nooit meer ziens!

Daarom is het zo belangrijk om héél kritisch naar je website te (laten) kijken. Bij Sweet! Digital duiken we diep in jouw site. Van technische ins-and-outs tot content die spreekt. We analyseren alles tot in detail en voorzien je van een helder adviesrapport, zodat jij precies weet wat de volgende stappen zijn om jouw online aanwezigheid nog sterker te maken

Website Analyse met een Sweet! Touch

Stel je voor: een website die niet alleen bezoekers trekt, maar ze ook vasthoudt en converteert. Geen verloren bezoekers door trage laadtijden, geen frustraties door onvindbare content. Dat is wat een goede website analyse voor je kan betekenen.

Investeren in een grondige website analyse zorgt voor langetermijnvoordelen. Eenmalig goed inzicht krijgen is immers goud waard!

De Sweet! Website Analyse Voordelen:

  • Door onze expertise in webdevelopment, analyse en conversie optimalisatie zorgen we niet alleen voor inzichten maar ook voor oplossingen die resultaten opleveren.
  • Onze rapporten zijn kraakhelder. Geen jargon, maar direct toepasbare inzichten en aanbevelingen. En mocht je hulp nodig hebben bij de uitvoering? Say no more!
  • Ja, data-analyse kan wat droog zijn, maar bij Sweet! maken we het persoonlijk. We zorgen dat onze inzichten en aanbevelingen passen bij jouw bedrijf, jouw team en jouw doelen.

Sweet, Simple en Straight to the Point

Geen tech-jargon of ingewikkelde grafieken. Bij Sweet! krijg je duidelijke inzichten en adviezen die je direct kunt toepassen.

 

Wil je het Zelf Doen of Laat Je Ons Verder Helpen?

Met ons uitgebreide adviesrapport kun jij (of je team) direct aan de slag om je website naar een hoger niveau te tillen. Mocht je na de analyse besluiten dat je wat extra handjes kunt gebruiken bij de uitvoering, dan staan we voor je klaar.

Zo ben je verzekerd van een website die niet alleen goed oogt, maar ook top presteert.

 

SEO STRATEGIE

Werkwijze

Kennismaking

Voordat we aan de slag gaan met de analyse, vinden we het echt heel belangrijk om zowel jou als je bedrijf te leren kennen. We willen helder hebben welke ambities en verwachtingen je hebt en wat precies de drijfveer is achter je online aanwezigheid. Wie zijn je bezoekers en wat wil je bereiken met je site? Dit inzicht stelt ons in staat om een analyse en advies te leveren die echt resoneren met jouw bedrijfsdoelen en visie.

Technische Analyse

Achter elke succesvolle website zit een solide technische fundering. We nemen een diepgaande duik in de technische kern van jouw site, waarbij we aandacht besteden aan elementen zoals de laadsnelheid, hoe responsief je site is op mobiele apparaten, en of er ergens gebroken links zijn. Zo zorgen we ervoor dat het fundament van je website rotsvast staat voor optimale prestaties.

Contentanalyse

Het hart van je website is de content. Wij duiken in je teksten, afbeeldingen en andere contentelementen om te zien of ze resoneren met je doelgroep. Is je boodschap helder? Sluit het aan bij wat je bezoekers willen weten? We zorgen ervoor dat jouw content niet alleen boeiend is, maar ook daadwerkelijk waarde toevoegt voor je bezoekers.

Nabespreking en advies voor de uitvoering

Na het opstellen van het rapport, vinden we het belangrijk om hier samen met jou doorheen te lopen. We nemen de tijd om onze bevindingen toe te lichten en zorgen ervoor dat alles kristalhelder is.
Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen. Samen zorgen we ervoor dat je niet alleen een rapport in handen hebt, maar ook precies weet hoe je de adviezen kunt omzetten in actie.

 

Doelstellingen Bepalen

Samen met jou duiken we in de kern van wat je écht wilt bereiken met je website. Is het doel om meer bezoekers te trekken, de conversie te verhogen of wellicht een combinatie van beide? Door dit helder te hebben, kunnen we een gedegen advies op maat samenstellen. Een advies dat, geïmplementeerd, zorgt voor de resultaten die je voor ogen hebt.

Analyse van navigatie & gebruiksgemak

Een website moet niet alleen mooi zijn, maar ook moeiteloos te gebruiken. We nemen de structuur van je site onder de loep en kijken hoe intuïtief het is voor je bezoekers. Waar vinden ze snel wat ze zoeken? En waar lopen ze eventueel vast? Door deze aspecten te doorgronden, zorgen we dat je bezoekers een vlotte en prettige ervaring op je site hebben.

Uitgebreid Adviesrapport

Na een grondige duik in je website, bundelen we al onze bevindingen in een gedetailleerd rapport. Hierin vind je niet alleen wat er goed gaat, maar vooral ook waar de kansen liggen.
We presenteren je concrete aanbevelingen en praktische actiepunten, zodat je precies weet welke stappen je kunt nemen om je website naar een hoger niveau te tillen.

Werkzaamheden uitbesteden

Heb je geen tijd, middelen of zin om zelf met onze aanbevelingen aan de slag te gaan? Geen probleem! In de meeste gevallen kunnen wij de werkzaamheden voor je oppakken. Met Sweet! Digital aan je zijde weet je zeker dat de verbeterpunten uit het adviesrapport vakkundig en efficiënt worden doorgevoerd, zodat je website optimaal presteert. Laat ons het zware werk doen, zodat jij je kunt focussen op wat je het beste doet: je business runnen.

SEO STRATEGIE

Veelgestelde vragen

Hoe maken jullie een website analyse?

Bij Sweet! Digital is een persoonlijke benadering meer dan zomaar een belofte; het vormt de kern van alles wat we doen. Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke karakter en uitdagingen, en we willen jou en je bedrijf door en door kennen voordat we een gedetailleerde website analyse presenteren die echt resoneert met jouw situatie.

Onze eerste stap? Een directe, openhartige kennismaking via Zoom. Deze virtuele ontmoeting is de perfecte, laagdrempelige manier voor ons om te ontdekken wat je nodig hebt en voor jou om te begrijpen hoe we werken.

Benieuwd naar onze volledige aanpak? De complete werkwijze vind je hier!

Welke punten worden nagelopen?

Design en Gebruiksvriendelijkheid: We beoordelen de esthetiek, layout, en hoe gemakkelijk het is voor gebruikers om door je site te navigeren.

Mobiele Responsiviteit: Hoe goed functioneert je website op mobiele apparaten?

Laadsnelheid: We meten de laadtijden van je pagina’s, want snelheid kan zowel de gebruikservaring als de zoekmachine-rankings beïnvloeden.

Content Analyse: Beoordeling van de kwaliteit, relevantie, en structuur van je website-inhoud.

Call-to-Action (CTA) Effectiviteit: We bekijken hoe overtuigend en duidelijk je CTA’s zijn en of ze op de juiste plaatsen staan.

Navigatiestructuur: Hoe eenvoudig is het voor gebruikers om de gewenste informatie of pagina’s te vinden?

Technische SEO (beknopt): Denk aan zaken als URL-structuur, meta tags, en sitemap.

Interactieve Elementen: Evaluatie van tools, formulieren, chatfuncties en andere interactieve functies op hun functionaliteit en bijdrage aan de gebruikerservaring.

Veiligheid en SSL: Controleren of de website veilig is voor bezoekers en of er een geldig SSL-certificaat is geïnstalleerd.

Feedback en Recensies: Indien aanwezig, beoordelen we klantrecensies, testimonials en andere vormen van gebruikersfeedback op je site.

 

Elk van deze punten wordt zorgvuldig geëvalueerd en we voorzien je van een gedetailleerd rapport met onze bevindingen, aanbevelingen, en mogelijke actiepunten om je website naar een hoger niveau te tillen.

Wat kost de website analyse?

De prijs van onze website analyse is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en complexiteit van je website. We streven ernaar om een grondige en gedetailleerde analyse te leveren, die zowel waardevolle inzichten biedt als praktische aanbevelingen.

Om een nauwkeurige offerte te geven, raden we je aan om een korte kennismakingsgesprek met ons te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen we je specifieke behoeften en verwachtingen bespreken, zodat we een op maat gemaakte prijsopgave kunnen verstrekken.

Je kan rekening houden met een vanafprijs van € 495,- . Ligt dat voor nu nog een beetje boven je budget, download dan de checklist “Meer leads via je site” en start zelf alvast met je website verbeteren.

Checken jullie ook de SEO?

Ja, bij onze website analyse nemen we ook zeker een kijkje naar de technische SEO-aspecten van je website. Dit omvat zaken als URL-structuur, meta tags, sitemap, laadsnelheid en of je site mobielvriendelijk is. Het technische fundament van je website is cruciaal voor goede prestaties in zoekmachines en voor een soepele gebruikservaring voor je bezoekers.

Echter, als je op zoek bent naar een diepgaande SEO analyse die verder gaat dan alleen de technische aspecten – denk aan keyword onderzoek, content optimalisatie, backlink analyse, en een uitgebreide strategie voor organische groei – dan bieden wij een specifiek daarop gerichte dienst aan. Hiermee kun je echt de volledige potentie van SEO benutten en je online zichtbaarheid naar een hoger niveau tillen. Lees hier meer over onze SEO Strategie & Analyse voor jouw bedrijf.

 

Kan ik zelf de verbeteringen toepassen?

Ja, absoluut! Na onze website analyse ontvang je van ons een gedetailleerd rapport met alle bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport is zo opgesteld dat het zowel inzichtelijk als praktisch is. Als je over de nodige technische vaardigheden en kennis beschikt, kun je op basis van dit rapport zelfstandig de verbeteringen doorvoeren.

Echter, we begrijpen dat sommige aanpassingen technisch van aard kunnen zijn of dat je misschien niet de tijd of middelen hebt om ze zelf te implementeren. In dat geval staat het team van Sweet! Digital voor je klaar om je te ondersteunen bij de uitvoering. Samen zorgen we ervoor dat je website optimaal presteert en afgestemd is op jouw unieke bedrijfsbehoeften.

Kan ik de website ook door jullie laten verbeteren?

Jazeker! We bieden flexibele opties om aan jouw behoeften te voldoen. Je kunt ervoor kiezen om in het begin intensiever aan SEO te werken, zodat je sneller resultaten ziet. Na deze intensieve periode is het raadzaam om een bepaald aantal uren per maand te blijven investeren voor blijvend resultaat.

Over het algemeen adviseren we om minimaal 6 uur per maand te besteden voor een minimale periode van een half jaar.

Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO tijd kost en dat de benodigde inspanning afhankelijk is van de grootte van je website, de branche en de concurrentie. Met de SEO strategie onder de arm kunnen we samen bekijken we wat de beste aanpak is voor jouw situatie.

Ik heb nog geen website. Kunnen jullie mij dan ook helpen?

Natuurlijk! Naast onze analyse van bestaande websites bieden wij ook webdesign en development aan. Of je nu net start met een online aanwezigheid of je huidige site een make-over wilt geven, wij staan voor je klaar. 

kennisbank

Wij delen graag onze kennis om jouw bedrijf te helpen groeien.

Snelle SEO Tips voor je website!

Quick SEO wins voor je website We hebben het allemaal superdruk en misschien is SEO ook gewoon echt helemaal je ding niet, maar als je hoger in Google gevonden wilt worden met jouw bedrijf en meer bezoekers op je website wilt hebben ontkom je er niet aan. Nu kan je er...

Heb je eerst een vraag? 

Stel je vraag aan Sweet!