Zullen we gelijk kennismaken? Plan een Sweet! call

Zelf SEO doen of kan ik het beter uitbesteden?

7
$

Auteur

Iris Franke
$

Publicatiedatum

13 May, 2023

Meer informatie?

Neem contact op

Zelf SEO doen of kan ik het beter uitbesteden?

Zelf SEO doen of uitbesteden? Als ondernemer wil je dat jouw bedrijf groeit en zichtbaar is voor potentiële klanten. Een belangrijk onderdeel daarvan is een goede online aanwezigheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je hoger in Google komt en beter vindbaar bent voor je doelgroep? Moet je zelf SEO leren of kan je het beter uitbesteden aan een SEO expert? In dit blog gaan we dieper in op deze vraag en geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

SEO zelf doen

Het zelf doen van SEO kan een goede optie zijn als je de tijd en de motivatie hebt om jezelf in te lezen in de materie en de technische vaardigheden hebt om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Het voordeel hiervan is dat je kosten bespaart en volledige controle hebt over de strategie en uitvoering. Maar het vergt wel tijd en geduld om de benodigde kennis op te bouwen en de resultaten kunnen langer op zich laten wachten. Als je zelf SEO wilt doen, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Begin met het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek om te bepalen waar jouw doelgroep naar zoekt. Optimaliseer vervolgens je website-inhoud en technische structuur, en zorg ervoor dat je links van hoge kwaliteit krijgt die naar je site verwijzen.

SEO uitbesteden

Als je zelf niet genoeg kennis of tijd hebt om SEO goed te doen, kan het uitbesteden van SEO aan een expert een goede keuze zijn. Een SEO expert heeft de benodigde kennis en ervaring om jouw website hoger in Google te krijgen en te houden. Het voordeel van SEO uitbesteden is dat je zelf meer tijd overhoudt om je te focussen op andere belangrijke zaken zoals je bedrijf en klanten. Een SEO expert kan je helpen bij het opstellen van een strategie op maat voor jouw bedrijf en doelgroep, het uitvoeren van technische optimalisaties, het creëren van hoogwaardige content en het opbouwen van waardevolle links. Maar het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren SEO expert te kiezen, die zich richt op duurzame resultaten in plaats van snelle, maar kortdurende rankings.

Zelf hoger in Google komen

Als je ervoor kiest om zelf SEO te doen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om hoger in Google te komen. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede inhoudelijke en technische basis van je website. Zorg ervoor dat je website snel laadt, gebruiksvriendelijk is en goed gestructureerd. Daarnaast is het van belang om te zorgen voor relevante en kwalitatieve content op je website, die aansluit bij de zoekintentie van jouw doelgroep. Daarnaast is het van belang om te zorgen voor waardevolle links die naar je website verwijzen. Dit kan door het creëren van interessante en relevante content waar andere websites naar linken of door het schrijven van gastblogs. Er zijn nog wel een aantal manieren om backlinks te krijgen, maar als doe-het-zelver zou ik het zo min mogelijk pushen tot je écht weet wat je doet.

Een SEO Expert inhuren

Een SEO-expert inhuren kan echter duur zijn, vooral voor kleine bedrijven of start-ups met een beperkt budget. Het kan dan verleidelijk zijn om zelf SEO te leren en het zelf te doen. Maar voordat je die beslissing neemt, zijn er een paar belangrijke dingen om te overwegen.

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat SEO geen eenduidige oplossing is die op elke website kan worden toegepast. Het vereist een diepgaande kennis van de specifieke zoekwoorden en zoekintenties van je doelgroep, evenals van de technische aspecten van websiteontwerp en -ontwikkeling. Als je niet over deze kennis beschikt, kan het zijn dat je uiteindelijk meer tijd en geld verspilt dan dat je bespaart.

Bovendien verandert het SEO-landschap voortdurend, wat betekent dat je voortdurend op de hoogte moet blijven van nieuwe trends en best practices. Als je al druk bezig bent met het runnen van je bedrijf, kan het bijna onmogelijk zijn om dit allemaal bij te houden.

Een SEO-expert daarentegen besteed vele uren ( en uren en uren) aan het bijhouden van deze kennis en kan jouw SEO daarop aanpassen.

Ten slotte kan het uitbesteden van SEO je bedrijf sneller laten groeien. SEO is een investering op lange termijn die op den duur leidt tot meer organisch verkeer en een hogere ranking in de zoekresultaten van Google. Dit betekent dat meer mensen je website zullen vinden en mogelijk klant bij je worden. Als je je SEO uitbesteedt aan een expert, kun je je concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, zoals productontwikkeling en klantenservice. In conclusie, zelf SEO leren en uitvoeren kan een optie zijn als je een beperkt budget hebt en bereid bent om veel tijd en moeite te investeren in het leren en toepassen van de juiste SEO-technieken. Maar als je sneller wilt groeien en niet wilt dat SEO je kostbare tijd en middelen opslokt, kan het uitbesteden van SEO aan een expert een slimme investering zijn voor de lange termijn. Overweeg dus wat het beste is voor jouw bedrijf en neem vervolgens de beslissing.

Wil je gewoon eens even brainstormen of bespreken wat we met jouw budget kunnen bereiken? Neem gewoon even contact op, ik denk altijd graag met je mee!

Lees verder

Meer over dit onderwerp

Heb je eerst een vraag? 

Stel je vraag aan Sweet!